Pieterpad dag 3: Haren – Zuidlaren

Een korte etappe vandaag, en een mooie etappe. 17 kilometer door bossen, over onverharde wegen en door twee verschillende provincies. Groningen hebben we doorkruist, we gaan verder in Drenthe. Hunebedden en heide is wat we er vandaag van zagen.

Vanochtend liep ik heerlijk met een luisterboek, helemaal in mijn element. Been voor been, foto’s maken, en me weg laten drijven in een mooi verhaal. In tegenstelling tot de afgelopen etappes waren hier veel rustpunten en genoeg toiletten onderweg (mijn blaas is me dankbaar).

Één van de fijne dingen van vandaag was dit kleine “huisje”, waar je tegen een donatie wat te eten en te drinken kon pakken, een boek mee kon nemen, en gewoon even bij kon komen.

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden, maar het eerste hunebed op de route ligt toch echt in Groningen. Ik ben benieuwd hoeveel hunebedden we in totaal gaan tegenkomen, de teller staat nu op 3. Drenthe is ook velden vol mais, aardappels en graan.

Aan het begin van de middag kwamen we aan in Zuidlaren, het einde van de etappe van de dag. Natuurlijk even onze grote vriend Berend op de foto zetten en genieten van een goede cappuccino.