Pieterpad dag 6: Schoonloo – Schoonoord

Het mooie van kamperen is dat je synchroon gaat lopen met de natuur. Slapen als de zon ondergaat en wakker worden bij het krieken van de dag. De afgelopen nacht was koud en vooral heel klam, maar dat is het waard als je vervolgens wakker wordt in een wereld omhult in nevelen.

Vandaag was een korte wandeling, 12 km, omdat we de officiƫle route in twee keer gaan lopen. 24 kilometer is veel te ver voor mij om verantwoord te kunnen lopen. Dus de route ging vandaag van Schoonloo naar Schoonoord, waar we kampeerden.

Een route die ons leidde door veel mooie bossen en bovendien ook nog eens vergezeld ging van een stralende zon, echt genieten.

Onverwacht ging de route over een stuk heide, en het blijft prachtig om deze in bloei te zien staan. De heide bruist van kleur en van leven, overal insecten die genieten van alle bloempracht.

Helaas eindigt ons wandelavontuur nu hier, aangezien ik na een botsinkje te veel last heb van mijn knie om verder te kunnen lopen. Dikke pech, maar helaas. Het Pieterpad loopt gelukkig niet weg.