Pieterpad dag 2: Garnwerd – Haren

Dag 2 zit erop. Een dag die zwaar viel, met wisselvallig weer en een onfortuinlijke keuze om nog één stukje door te lopen, waardoor we uiteindelijk meer dan 27 km liepen.

27 kilometer is een afstand die je in wandelgroepen vaak voorbij ziet komen, een afstand die voor veel geoefende wandelaars een eitje is. Maar voor mij is het lood en loodzwaar. Het is genieten in het afzien en in het vertrouwen op mijn jarenlange oefenen.

Vanochtend was het een regenachtig rondje tussen de dieren

Na een hoop saaie (sorry) rechte stukken in de regen, kwamen we uiteindelijk aan in Groningen. Bij het eerste tentje dat we tegen kwamen zijn we gaan zitten en ze konden zelfs een vegan cappuccino maken (tot hun eigen verbazing 😅). Echt geweldig na zo lang lopen door de regen.

Een lieve vriendin leek het leuk mee te lopen naar het centrum van Groningen, waarna we even wat winkels ingingen en ge-wel-dig lekkere taart aten.

Na Groningen hadden we nog wel wat energie en besloten we richting Haren te lopen, wat ervoor zorgde dat ik halverwege een natuurgebied geen energie meer had en we toch door moesten vanwege de taxi.

Het was echt even niet leuk, maar iedere keer kwam er toch weer een prachtig uitzicht, eventjes de zon, een prachtige regenboog, of een ander lichtpuntje. Morgen dag 3: een stuk minder kilometers en even wat rust.