De laatste dag van het jaar is een dag waarop je geacht wordt om na te denken over wat het afgelopen jaar je gebracht heeft en om voornemens te bedenken voor het nieuwe jaar. Beide zijn dingen waar ik niet goed in en ook niet zo van hou. Door een nieuw jaar als een bijzonder iets te zien, in plaats van als het verstrijken van de tijd, denken mensen soms dat ze alles achter zich kunnen laten en in het nieuwe jaar het roer compleet om kunnen gooien.

Er wordt een eisenlijstje gemaakt waar mensen het komende jaar aan voldoen. We willen stoppen met roken, minstens drie keer per week sporten, gaan eten volgens de paleotrend, het huis verbouwen, je kledingstijl aanpassen, alles op orde krijgen, en het liefst nog de loterij winnen ook. Vaak worden de meeste van deze voornemens al na één week weer aan de kant geschoven, gewoon omdat het te moeilijk is om in één keer alles aan je leven te veranderen.

Ik doe dan ook niet aan goede voornemens, maar aan een jaarthema. Ik probeer in een woord of in een zin te omschrijven waar ik graag het komende jaar aan wil werken. Niet te veel tegelijk, want dat is simpelweg niet te doen, maar één ding wat ik graag anders zou willen doen.

Het thema voor 2014 was gezondheid. Ik ben weinig bezig geweest met mijn fotografie en vooral veel met mijn revalidatie en doktersbezoeken. 2014 was het jaar waarin de medische puzzelstukjes op z'n plek vielen toen ik hoorde dat ik het Ehlers-Danlos syndroom had. 2014 was het jaar waarin ik een rolstoel kreeg, een elektrische fiets, silversplints, duimspalken en ongeveer elke week wel in het ziekenhuis te vinden was. 2014 was ook het jaar waarin ik weer ben begonnen met sporten en het jaar waarin ik heel veel nieuwe (online) vrienden heb gemaakt.

Maar goed, 2014 is dus voorbij en het is tijd voor een nieuw doel waar ik aan wil werken. Ik heb besloten dat ik me in 2015 vooral wil richten op het minder chaotisch maken van mijn leven. Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik ADHD en ben ik daardoor enorm chaotisch. Na dit jaar zit er hopelijk wat meer structuur in mijn leven, in alle aspecten daarvan. Door bijvoorbeeld op vaste dagen mijn mail te beantwoorden en blogs te posten hoop ik minder vaak dit soort dingen te vergeten.

Dus heb je al een tijdje een blog meer gezien van mij, laat het me horen, dan ga ik weer extra hard aan de slag.